VRG:läisiä mukana VPK:iden etsintäharjoituksessa

16.05.2022

VRG:läisiä osallistui Karjalohjan ja Sammatin VPK:iden hälytysharjoitukseen. Tehtävänä oli etsiä metsälenkillä eksynyt rouva laajalta alueelta. VRG:stä harjoitukseen osallistui kaksi koirakkoa karttureineen, sekä "Vapepa-johtaja". 

VPK:t harjoittelivat hälytystehtävän organisointia, maastoetsintää ketjussa, ensiapua, maastokuljetusta mönkijällä ja peräkärryllä ja dronen hyödyntämistä etsintätehtävällä. Harjoituksesta haastavan teki se, että osallistujista vain yhdellä oli suurpiirteinen tieto kadonneen sijainnista ja VPK:n ja VRG:n johtohenkilöt joutuivat yhdessä pohtimaan, kuinka hyödyntää käytössä olevaa resurssia annetulla alueella mahdollisimman tehokkaasti. 

Yhteistyö sujui kitkatta ja kadonnut henkilö löytyikin toisen koirakon alueelta melko nopeasti etsinnän aloituksesta. Oli hienoa päästä seuraamaan VPK:n määrätietoista ja ammattitaitoista työskentelyä ensihoidossa, drone-etsinnässä ja maastokuljetuksessa. Koirakko, jonka ensimmäinen alue osoittautui tyhjäksi, pääsi sekin vielä tositoimiin, kun VPK:n etsintäketjusta oli yksi palomies harhautunut, eikä löytänyt takaisin johtopaikalle. Lyhyen täsmäetsinnän jälkeen palomies löytyi hyväkuntoisena ja tehtävä sai siltäkin osin onnellisen lopun.

VRG kiittää lämpimästi Karjalohjan ja Sammatin VPK:ita!